Pranburi House
owner
Khun Chodchoy and Khun Ye
completed
2016
location
Pranburi, Thailand
area
370 sq.m.

The client wishes to have a single story retirement home for two owners who will be returning from the US. The house is to have easy access, good shading and wind control, energy-efficient, and with plenty of green areas.

 

The house is designed with vernacular spatial sequence and main living area is shaded year-round from large semi-indoor space and shades from landscape planting, making it possible to use the space with less air conditioning needs. Harsh wind from the side is protected from the H configuration, making the central living space more comfortable.

 

GD Services – Architectural and Interior Design

 


icon-site

open space ratio 63%
green area ratio 59%


icon-tropical-design

wind buffer
naturally ventilated living
semi indoor living area

icon-material

-
-

icon-water

indoor savings -
outdoor savings -


icon-energy

kWh / sq.m. -
annual savings -
w/ passive design -