Eco Space Townhome - Clubhouse & Sales Office
owner
SL Estate
completed
2014
location
Bangkok, Thailand
area
400 sq.m.

The clubhouse is located within Eco Space Townhome, Bangna-Wongwaen. It comprises of large townhome community. The design team focuses at integrating green design since project’s concept inception through construction. With computer simulation tools, we are able to analyze site-specific properties and therefore place the functional usage to correspond to the advantage of the site. Resulting design is able to harness free natural energy such as prevailing wind with sufficient shade for daily and year-round comfortable use of the occupants.Landscape design is integrated with architectural design to support and complement green design which is humble to its surrounding yet maximizing usage of occupants with ‘indoor’ room and also ‘outdoor’ room suitable for tropical climate. Tree forms and location are selected to correspond not only to its aesthetic but also shading requirements for different time-of-use.

 

GD's scope of services:

- Clubhouse architectural and interior design

- Gateway design

- Sales Office design

 

Landscape Architect - MAGLA 

 


icon-site

open space ratio 71%
green area ratio 43%


icon-tropical-design

self-shaded mass
solar shading
cross ventilation

icon-material

Steel Structure
Cross ventilation

icon-water

indoor savings -
outdoor savings -


icon-energy

kWh / sq.m. -
annual savings -
w/ passive design -