Vario Suvarnabhumi
owner
Property Contact
completed
2016
location
Samut Prakan, Thailand
area
180 sq.m., 205 sq.m.

GreenDwell was commissioned to design green home prototypes for Vario Suvarnabhumi project. A semi-courtyard L-shaped house was optimally designed to make efficient use of space and resources. On a master plan level, each house also 'shares' the wellbeing with its neighbor by allowing wind access to the house adjacent to it.

Through integrated design process, with wind flow simulations, the cluster plan was laid out in a way that each house receives abundant wind while it does not block its neighbor's wind access. Each house shares the backyard garden view creating a perception of larger greenery.

For more information, see http://www.variolife.com/homeplan/the-flow 

 

 

 


icon-site

open space ratio -
green area ratio -


icon-tropical-design

natural ventilation
courtyard
large overhang

icon-material

composite wood
-

icon-water

indoor savings -
outdoor savings -


icon-energy

kWh / sq.m. -
annual savings -
w/ passive design -