VRZO Workspace and Studio
owner
VRZO
completed
Conceptual Design
location
n/a
area
n/a

Wind void between units at green home prototype, 'the flow', a semi-courtyard green home designed by GreenDwell at Vario Suvarnabhumi. 

Not only was each house optimally designed to make efficient use of space and resources, it also 'shares' the wellbeing with its neighbor by allowing wind access to each home adjacent to it. Through integrated design process with wind flow simulations, the cluster plan was laid out in a way that each house receives abundant wind while it does not block its neighbor's wind access. Each house also shares the backyard garden view creating a perception of larger greenery.

 

GD's scope of services:

 

- Architectural Design

 

 

 

 


icon-site

open space ratio -
green area ratio -


icon-tropical-design

-
-
-

icon-material

-
-

icon-water

indoor savings -
outdoor savings -


icon-energy

kWh / sq.m. -
annual savings -
w/ passive design -