Trang Green Townhome
owner
Patana Development
completed
2015
location
Trang, Thailand
area

The project is a 4-unit townhome for a local developer who wanted to create a different townhome space which can respond to a tropical climate by reducing the need for air conditioning and would like abundant daylight into the living space which is less common in the area.

 

GD proposed the integration of light well providing top diffuse daylight into the ‘central interior court’ of the house while also provides forced ventilation when the court gets too warm or the air is stagnant – through the use of temperature sensor which will activate the fans – a small budget innovation which has proven to function very well.

 

GD Services – Architectural Design

 


icon-site

open space ratio -
green area ratio -


icon-tropical-design

shaded natural lighting
assisted ventilation
pocket atrium

icon-material

-
-

icon-water

indoor savings -
outdoor savings -


icon-energy

kWh / sq.m. -
annual savings -
w/ passive design -