Commercial  |  ECO Space Bangna Clubhouse

WHAT

Office

WHERE

Pathumthani

WHEN

2018

The clubhouse is located within Eco Space Townhome, Bangna-Wongwaen. It comprises of a large townhome community. The design team focuses at integrating green design since project’s concept inception through construction. With computer simulation tools, the team was able to analyze site-specific properties, thereby placing functional usage to correspond to the site’s advantage.

 

Resulting design harnesses free natural energy from prevailing wind while providing shade for daily and year-round comfortable use. Landscape design is integrated with architectural design to support and complement green design which is humble to its surrounding yet maximizing usage by providing ‘indoor’ and ‘outdoor’ room suitable for tropical climate. The tree forms and locations are selected not only from aesthetic aspect but also their shading property for different time-of-use of the people.